donderdag 9 december 2010

1 december – 3 december 2010: Cairns

We zijn nu woensdag de 1ste december en staan om 05.00u op om de airport shuttle te nemen. Richting international airport, eens hier aangekomen beseffen dat we in de verkeerde terminal zitten. Moesten niet in de international terminal zitten maar in de domestic omdat we een binnenlandse vlucht hebben. Geen paniek want we hebben nog tijd zat. Even de bus nemen richting de domestic terminal.
Vlucht is goed verlopen, stappen uit de vlieger en krijgen een golf van warmte en tropisch klimaat over ons. Taxi genomen naar het Globetrotters hostel, een mooi gezellig hostel met zwembad. We installeren ons, nemen een duik en gaan uiteten in de Woolshed (één van de bekendste backpackerclubs van Cairns). We bestellen nog wat pinten tijdens de happy hours waardoor het nog een geslaagde avond wordt.
Donderdag houden we het rustig. We zwemmen wat in het hostel en in de lagoon. De lagoon is het plaatselijk gratis openluchtzwembad net naast de kustlijn. Hier hangen de backpackers net zowel als de locals rond. Opvallend veel aboriginals, niet direct de vriendelijkste mensen en kunnen blijkbaar ook nog wel eens agressief uit de hoek komen. Gelukkig heb ik dit zelf niet moeten ondervinden maar je ziet af en toe wel wat vreemde taferelen als je over straat wandelt.
Voor onze laatste dag in Cairns boeken we een snorkeltour naar de Great Barrier Reef.  Voor de mensen die dit niet kennen, de Great Barrier Reef noemen ze één van de wereldnatuurwonderen dus zeker iets wat je niet mag missen als je in de buurt bent. Na ongeveer 2 uur varen komen we op de eerste spot  in de outer reef, het mooiste gedeelte van de reef. S’ middags  krijgen we eten op de boot en varen we naar de tweede spot. We krijgen prachtig koraal en een overvloed van verschillende felgekleurde vissen te zien, net alsof je in een aquarium rondzwemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten