donderdag 9 december 2010

4 december – 6 december 2010: Cape Tribulation

We staan op tijd op om uit te checken, we zwemmen nog wat en rond 13.00u pikken we onze huurauto op. Vertrekken richting Cape Tribulation, stoppen nog  even bij Trinity beach en Port Douglas. Na ongeveer 3u rijden komen we in Cape Trib. aan. Heel mooie omgeving, eigenlijk is alles hier midden in het regenwoud gelegen.
Het hostel waar we verblijven kan je sterk vergelijken met een klein dorpje dat midden in de jungle gelegen is. Het enigste wat je hier binnen doet is slapen en douchen, voor de rest leef je buiten…geweldig gevoel eigenlijk!
Elke dag verloopt zowat hetzelfde, vroeg opstaan, ontbijten, naar de freshwater swimming wholes gaan, eten, terug zwemmen, weer eten en afsluiten op het strand met een kampvuur en een doos wijn.  We leren weer een hele bende nieuwe mensen kennen waarmee we samen een geweldig weekend doorbrengen. Tot nu toe was dit één van de mooiste weekends van men reis, prachtige natuur en gezelligheid allom!
1 december – 3 december 2010: Cairns

We zijn nu woensdag de 1ste december en staan om 05.00u op om de airport shuttle te nemen. Richting international airport, eens hier aangekomen beseffen dat we in de verkeerde terminal zitten. Moesten niet in de international terminal zitten maar in de domestic omdat we een binnenlandse vlucht hebben. Geen paniek want we hebben nog tijd zat. Even de bus nemen richting de domestic terminal.
Vlucht is goed verlopen, stappen uit de vlieger en krijgen een golf van warmte en tropisch klimaat over ons. Taxi genomen naar het Globetrotters hostel, een mooi gezellig hostel met zwembad. We installeren ons, nemen een duik en gaan uiteten in de Woolshed (één van de bekendste backpackerclubs van Cairns). We bestellen nog wat pinten tijdens de happy hours waardoor het nog een geslaagde avond wordt.
Donderdag houden we het rustig. We zwemmen wat in het hostel en in de lagoon. De lagoon is het plaatselijk gratis openluchtzwembad net naast de kustlijn. Hier hangen de backpackers net zowel als de locals rond. Opvallend veel aboriginals, niet direct de vriendelijkste mensen en kunnen blijkbaar ook nog wel eens agressief uit de hoek komen. Gelukkig heb ik dit zelf niet moeten ondervinden maar je ziet af en toe wel wat vreemde taferelen als je over straat wandelt.
Voor onze laatste dag in Cairns boeken we een snorkeltour naar de Great Barrier Reef.  Voor de mensen die dit niet kennen, de Great Barrier Reef noemen ze één van de wereldnatuurwonderen dus zeker iets wat je niet mag missen als je in de buurt bent. Na ongeveer 2 uur varen komen we op de eerste spot  in de outer reef, het mooiste gedeelte van de reef. S’ middags  krijgen we eten op de boot en varen we naar de tweede spot. We krijgen prachtig koraal en een overvloed van verschillende felgekleurde vissen te zien, net alsof je in een aquarium rondzwemt.

24 november – 30 november 2010: Bondi Beach

Op naar Bondi beach voor een week, yihaa! Komen in ons hostel aan en krijgen te horen dat we twin share kamer krijgen voor dezelfde prijs als een 8 share dorm, wat een meevaller! Goed hostel, een dakterras met een uitzicht om “U” tegen te zeggen.
Volgende dag komt Ets, eerst nog even de was doen (voor de eerste keer in men leven) en lukt nog goed ook J! Namiddag spreken we af met Ets, wandelen wat rond surfshop in surfshop uit. S’ avonds gaan we uit eten samen met Pieter en Jessica (Ets zen neef en vriendin). Voor de rest houden we het rustig en sluiten de avond af aan het strand.
Ondertussen zijn we vrijdag de 26e. Ik slaap uit terwijl de rest gaat surfen. Namiddag beginnen we vroeg aan een kroegentocht. Eerst naar het Beach Road hotel hierna Mexicaans eten en naar de Martini club. Afsluiten doen we in de bekende Side bar.
Zondag vraagt Pieter ons mee naar Garie beach, een geweldige plek in het Royal National park. We staan dus vroeg op en gooien de pickup van Pieter vol met surfplanken. Na iets meer dan een uur rijden komen we aan op een prachtig afgelegen strand in het National park. Ets en Pieter beginnen eerst met wat spek en ei te maken voor we gaan surfen. Buik vol en de golven op!
De rest van de dagen doen we niet veel meer, we boeken nog een hostel en regelen een airport shuttle.