zaterdag 13 november 2010

8 november-12november 2010: Surftrip Sydney-Byron Bay met Mojosurfing

We staan vroeg op, pakken onze spullen en gaan met de taxi richting wake up hostel waar de bus van mojosurfing ons komt oppikken om op surftrip te vertrekken. Knaller van een bus dus de eerste indruk is direct al heel goed. Dit in combinatie met een hoop fijne mensen…De surftrip kan bijna al niet meer stuk.
Na ongeveer 4 uur rijden komen we op ons eerste surfcamp aan, Crescent head. Volledig afgesloten van de buitenwereld, gezellige locatie en goede kamers. Net wanneer we denken dat het niet beter kan worden, wordt het dus nog beter…
Namiddag gaan we surfen, s ’avonds bbq hierna doen we het kampvuur aan en trekken we de eerste pinten open. Na een aantal pinten begint iedereen wat losser te komen met alle gevolgen vandien en zo eindigt de eerste avond al heel goed.
Surfen begint redelijk te lukken, we krijgen lekker eten, goede sfeer in de groep kort samengevat tot nu toe is het al een geweldige surftrip!
S ’avonds zitten we weer rond het kampvuur met de nodige muziek en alcohol. Het is onze laatste avond in Crescent head en laten ons dan ook goed gaan. Morgen op naar Spot X!
We staan nog maar eens vroeg op om onze spullen te pakken en om voormiddag nog te gaan surfen. S ’middags krijgen we nog eten en om 13.00u vertrekken we richting Arrawarra waar surfcamp Spot X is. Na 2,5u rijden komen we aan. Eerste indruk: ideaal surfcamp met veel mensen. We krijgen een korte rondleiding en beginnen weeral aan het bier. Weeral zo een gezellige/dronken avond. Ik vraag mij af of ik dit ooit beu wordt.
2e dag @ Spot X is heel goed wel bewolkt en regenachtig maar dit weer is zeker zo goed om te surfen. Voormiddag waren de golven heel goed, namiddag was het iets minder omdat ze veel sneller achter mekaar kwamen. S ‘avonds zoals altijd lekker eten en koud bier.
Laatste dag van het surfcamp is aangebroken, het is nu ondertussen vrijdag. Vandaag zijn we voor de eerste keer in de rip gaan surfen, veel betere en hogere golven.
Om 13.00 vertrekken we met de bus naar Byron Bay. Aangekomen, even naar het hostel om te douchen want we hebben met de Mojosurf crew afgesproken om te gaan eten en feesten in Cheeky Monkey’s, één van de bekendste clubs van Byron Bay. Resultaat: knaller van een avond! 

1 opmerking: