woensdag 10 november 2010

5 november 2010: Kings Cross – 790 George street hostel – D-lux hostel

Vandaag naar Kings Cross gewandeld, DE uitgaansbuurt bij uitstek in Sydney. Vergelijk het met Lloret de mar maar dan voor het chique volk. Zeer extreme tegenovergestelden, dure clubs en restaurants tegenover marginale bottle shops en adult bars. Kings Cross gezien (een straat van een paar honderd meter) en op naar het hostel om in te checken.
Komen bij het hostel aan en natuurlijk hebben ze onze kamer overboekt. FUCK! Wa nu gedaan??
We zitten in Sydney net voor het weekend zonder slaapplaats, alles behalve gemakkelijk om nog iets anders te boeken. Laatste optie is even langs het work’n’ holiday kantoor te gaan waar ze ons misschien nog kunnen helpen.
Na lang zoeken hebben ze ons kunnen helpen voor het volledige weekend. Toevallig ligt dit hostel midden in Kings Cross. Komen in het hostel aan, checken in en krijgen onze kamer… WTF?? Smerigheid troef, maar OK hoort bij het rondreizen denken we dan.
Na de vermoeiende dag gaan we nog even iets eten en kruipen we op tijd ons bed in. Slapen gaat misschien wel een probleem worden, het is vrijdagavond en de locals zetten in stapje in de wereld uiteraard in Kings Cross met de bijbehorende geluidsoverlast. Jense en ik wanen ons in een film. Gewoon positief bekijken…een ervaring rijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten